Search
Close this search box.

Opening toeristisch seizoen 2022

11 maart 2022 - De Tuinen van appeltern

Op 11 maart 2022 organiseerde Stichting Bureau Toerisme het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’. Het evenement waarbij wij onze relaties uitnodigen om het seizoen te starten. De Opening Toeristisch Seizoen 2022 vond plaats bij de Tuinen van Appeltern.

Wie heb ik gesproken?

De Opening Toeristisch Seizoen 2022 is bezocht door ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden. De focus van het netwerkevenement zijn de toeristische en economische ontwikkelingen en kansen in Rivierenland op het gebied van vrijetijdseconomie. Er werd terug-, maar vooral vooruitgekeken naar het komende seizoen.

Ben je benieuwd wie aanwezig waren? Bekijk de gastenlijst hier

Opening Toeristisch seizoen 2022

Van zoeker naar boeker: Bureau Toerisme lanceert nieuw boekingssysteem

Een aangename verrassing voor alle aanwezige ondernemers van het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’. Stichting Bureau Toerisme presenteerde het nieuwe boekingsportaal voor ondernemers in recreatie en toerisme. Het portaal wordt dit jaar in gebruik genomen. Overnachtingen, arrangementen en kaartjes voor evenementen kunnen dan direct door consumenten worden geboekt via www.uitinderegio.nl 

Het was een van de nieuwe ontwikkelingen en initiatieven rondom recreatie en toerisme in de regio. Ook het nieuwe Betuwepad, het grensoverschrijdende samenwerkingsproject ‘Over de Maas’, de streekmarketing Bommelerwaard en de – met gemeente Druten versterkte – streekmarketing van het Land van Maas en Waal kwamen aan bod op de netwerkmiddag.  

Opening Toeristisch seizoen 2022

Locatie - De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is hét tuininspiratiepark van Nederland. De tuin is dé plek om te genieten. Het hele gezin voelt zich er thuis. Ze kunnen hier relaxen, eten, spelen of werken. Wat er in je eigen tuin allemaal mogelijk is, zie je in de praktijk in De Tuinen van Appeltern. Het bijna 23 hectare grote tuinideeënpark biedt voor ieder wat wils!

Je vindt hier meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De bloeiende borders, de nieuwste tuinmaterialen, accessoires, beplanting en meubilair bieden veel inspiratie. De laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied zijn bij de Tuinen van Appeltern te vinden en iedere dag is weer anders.

Walstraat 2A
6629 AD Appeltern
appeltern.nl

mensen in de tuinen van appeltern

Nieuw platform voor data

Naast een boekingsplatform presenteerde Bureau Toerisme een GIS DATA platform waarop geïnventariseerde recreatieve en toeristische data kan worden gepubliceerd en geanalyseerd. Destidata, de naam van het nieuwe platform, is speciaal gemaakt voor overheden en gebiedsbeheerders. Met het platform Destidata wil Bureau Toerisme beleidsmakers een instrument geven waarmee zij hun toeristische data beter kunnen structureren t.b.v. beleidsbeslissingen en communicatie met stakeholders. Het instrument levert bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling van standaardisering van data rondom recreatie en toerisme. Voor Destidata is veel landelijke aandacht en interesse. 

Opening Toeristisch seizoen 2022

Toerisme Award 2022

Peter van ‘t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland reikte tijdens het netwerkevenement samen met Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme, de Toerisme Award 2022 uit. Ondernemer Stephanie de Graaf uit Buren mocht deze bijzondere waardering in ontvangst nemen.  

Stephanie de Graaff ging de uitdaging aan om in coronatijd te ondernemen. Ze heeft in 2018 eerst de Hofhouding in Buren overgenomen en is midden coronatijd een restaurant begonnen onder de naam Vicini. Ze heeft er nog een schepje bovenop gegooid en heeft ook een monumentaal pand overgenomen in het stadje Buren en gaat daar een hotel met ongeveer 10 kamers starten. Ondernemers als Stephanie de Graaf verdienen de waardering voor het ondernemerschap. Juist voor die waardering startte Bureau Toerisme jaren geleden met deze jaarlijkse Award.  

Deze ondernemers gingen de winnaar van de Toerisme Award Rivierenland 2022 voor:

  • De Tuinen van Appeltern – Ben van Ooijen (2020)
  • Floor Peters – Fruitpark Hotel (2019)
  • Edwin Cretier – De Gouden Molen (2018)
  • Lennard Kempers – Vakantiepark Eiland van Maurik (2017)
  • Patrick Jansen – Holland Evenementen Groep (2016)
Opening Toeristisch seizoen 2022
Opening Toeristisch seizoen 2022

Fotogenieke toevoeging voor het Land van Maas en Waal

Als symbool voor de meerjarige samenwerking rondom de streekmarketing in het Land van Maas en Waal, toonden wethouders Willy Brink van gemeente Druten en René Cruijsen van gemeente West Maas en Waal de minivariant van #LANDVANMAASENWAAL aan de aanwezigen van de Opening Toeristisch Seizoen 2022, het jaarlijkse netwerkevenement van Stichting Bureau Toerisme.

Van deze mini-letters zijn namelijk zeer grote exemplaren in de maak. Voor de zomer worden de megaletters op een nog nader te bepalen plek geplaatst en zal deze voor veel bezoekers een reden zijn om een (vakantie)kiekje te schieten.

Opening Toeristisch seizoen 2022

Ambassadeur voor het Betuwepad

Wandelnet-directeur Ankie van Dijk speldde Rutger van Stappershoef, wethouder van West Betuwe, als nieuwe ambassadeur van het Betuwepad vrijdag 11 maart het geel-rode markeringsspeldje op. Ze deed dit tijdens netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’ van Stichting Bureau Toerisme in de Tuinen van Appeltern.  

Met dit ‘kersverse’ Betuwepad is een nieuw Streekpad van circa 150 km aan het landelijk routenetwerk van meer dan 12.000 kilometer in Nederland toegevoegd. ,,Het Betuwepad is prachtig en is een fantastische manier om deze streek te ontdekken, zowel voor gasten van buiten als ook voor inwoners van Gelderland”, stelt Wandelnet-directeur Ankie van Dijk. Wandelen is hartstikke populair en uit recent onderzoek van de Nationale Wandelmonitor blijkt Gelderland de populairste wandelprovincie van Nederland.

Opening Toeristisch seizoen 2022

Van mini naar megagroot in de Bommelerwaard

Bezoekers van de Bommelerwaard krijgen komende zomer een extra reden om een foto te maken tijdens hun vakantie of dagje uit. Op een nog nader te bepalen plek komen grote witte letters te staan met #BOMMELERWAARD. De letters zijn onderdeel van de streekgerichte marketingaanpak van Stichting Bureau Toerisme en worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Ter aankondiging van de megaletters mochten wethouder de Vreede van gemeente Maasdriel en voorzitter van Stichting Streekmarketing Bommelerwaard, Peter-Jan van Steenbergen, een minivariant van de letters in ontvangst nemen tijdens het netwerkevenement Opening Toeristisch Seizoen op 11 maart jl. bij de Tuinen van Appeltern.

Opening Toeristisch seizoen 2022

Een terugblik...

Bekijk hier de aftermovie van de Opening Toeristisch Seizoen 2022.

Winkelwagen
Scroll naar boven